Meester Jack de Jonge gaat met pensioen

Foto: Lenus van der Broek

Het is nog niet te geloven, maar het gaat toch gebeuren, na ruim 42 jaar les gegeven te hebben op de Fredericus Daltonbasisschool in Steggerda gaat meester Jack de Jonge met pensioen. Hij betekende veel voor vele kinderen, ouders en collega’s. Zijn naam zorgt voor een lach op ieders gezicht. Op deze dag kreeg hij als (burge-)meester een ambtsketen omgehangen.

Meester Jack staat bekend om zijn prachtige verhalen maar ook om zijn goede humeur, betrokkenheid, oprechte interesse, avonturen met voetbal, het denken in oplossingen, zijn sterke geheugen, zorgzaamheid en zijn gouden hart voor het kind. 
Kinderen staan op nummer één voor hem, zij zijn voor Jack de Jonge het allerbelangrijkste. “Dat hij echt gaat stoppen, daar kunnen we niet om heen. Toch zetten wij hem vrijdag nog één keer in het zonnetje”, aldus directeur Diede van der Werf. Deze dag staat in het teken staan van het maken van plezier met de kinderen. Met muziek, een springkussen en uitdagende opdrachten werden met veel plezier beleefd. De morgen werd g afgesloten met een pannenkoekenlunch. Als voetballiefhebber ontbrak het thema voetbal niet.

Foto: Lenus van der Broek

Dit vind je misschien ook leuk...