Maximale snelheid Markeweg en Steenwijkerweg deels verlaagd naar 60 km/u

Het college van burgemeester en wethouders heeft, in afstemming met de plaatselijke belangen De Blesse en Blesdijke, verkeersmaatregelen genomen voor de Markeweg en Steenwijkerweg. De maatregelen zijn onderdeel van de herinrichting van De Blesse om het dorp verkeersveiliger te maken.

De maximale snelheid op de Steenwijkerweg tussen De Blesse en Willemsoord wordt verlaagd van 80 km/u naar 60 km/u. Er worden voorrangskruispunten ingesteld zodat het verkeer op de Steenwijkerweg voorrang blijft houden. De maximale snelheid van 60 km/u geldt ook voor de Markeweg tussen De Blesse en Blesdijke en vanaf Blesdijke tot aan de gemeentegrens met Steenwijkerland. In Steenwijkerland geldt op beide aansluitende wegen al een maximum snelheid van 60 km/u.

Ook wordt de maximaal toegestane snelheid op de Steenwijkerweg vanaf Wolvega tussen 100 en 200 meter voor de komgrens van De Blesse verlaagd naar 60 km/u. Hierdoor is er een betere overgang van de snelheid waarmee het verkeer de bebouwde kom inrijdt: van 80 km/u naar 60 km/u naar 30 km per/u.

Bron: Gemeente Weststellingwerf

Dit vind je misschien ook leuk...