Mantelzorgers Weststellingwerf in het zonnetje gezet

Op zaterdag 11 november organiseerde gemeente Weststellingwerf de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop we extra stilstaan bij wat mantelzorg betekent. Mantelzorger ben je wanneer je langdurig en intensief voor een partner, een kind, een ander familielid of naaste zorgt die hulpbehoevend of chronisch ziek is. Wij waarderen het enorm dat mantelzorgers zich zo inzetten voor een ander en zetten ze op deze speciale dag graag in het zonnetje.

Wethouder Hanneke Zonderland: “Lange tijd intensief voor een ander zorgen, vraagt veel van een mantelzorger en zijn omgeving. Wij waarderen die zorg ontzettend. Als mantelzorger weet ik hoe belangrijk het is om ook goed voor jezelf te zorgen en tijd te nemen voor persoonlijke dingen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor degene die je verzorgt. Dat schiet er helaas vaak bij in. Daarom vinden we het als gemeente belangrijk om onze mantelzorgers zo goed mogelijk te ondersteunen en te ontzorgen waar dat kan.“

Ontspanning en ontmoeting

Ruim 50 mantelzorgers kwamen zaterdag bijeen in ‘t Buurthuus in Noordwolde voor een fijne dag, waarbij ontspanning en ontmoeting voorop stonden. Theater Boven Water speelde een speciale voorstelling waarin het thema mantelzorg centraal stond. Dit zorgde voor veel herkenbare situaties en voldoende gespreksstof over de mooie en de moeilijke momenten die je samen beleefd. Daarnaast deelden enkele aanwezigen hun dankbaarheid voor de zorg die ze van hun mantelzorger ontvangen. Wethouder Hanneke Zonderland vertelde tijdens het theaterstuk ook over haar eigen ervaringen als mantelzorger en hoe belangrijk het is om elkaar te vinden, open gesprekken te voeren en aan de bel te trekken als dat nodig is.  

Meld je aan als mantelzorger

1 op de 3 Nederlanders van 16 jaar en ouder is mantelzorger. Als gemeente hebben wij de taak om onze mantelzorgers zo goed mogelijk te ondersteunen. Ben je mantelzorger? Meld je dan aan bij gemeente Weststellingwerf, via www.weststellingwerf.nl/mantelzorg. Als aangemelde mantelzorger ontvang je veel voordelen: je krijgt de mantelzorgwaardering, de mantelzorgnieuwsbrief, je kunt meedoen aan ontspannende activiteiten en komt makkelijk in contact met andere mantelzorgers. Ook kun je bij het gebiedsteam terecht met al je vragen en voor advies.

Mantelzorgcafé 7 december

Op donderdag 7 december organiseren we het mantelzorgcafé: het ontmoetingsmoment voor mensen die zorgen voor hun dierbaren. Hier kun je ontspannen, inspiratie opdoen, verhalen delen en nieuwe mensen ontmoeten op een laagdrempelige manier. We bespreken het thema veerkracht, verzorgd door Alliade.

Het mantelzorgcafé vindt plaats 16.00 uur tot 17.30 uur bij Alliade LindeStede, Steenwijkerweg 49 in Wolvega. Aanmelden kan via mantelzorg@weststellingwerf.nl, of door te bellen met het gebiedsteam, via tel. 140561

Dit vind je misschien ook leuk...