Maandag 4 maart de Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz 

Het Schrijversfestival Steenwijk e.o. brengt op 4 maart voor de 10e keer de Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz . Multifunctioneel Centrum “de Ploats” in Blokzijl is de plek waar de verschillende teams met elkaar strijden om de eeuwige roem.

De Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz is een fijne avond uit, waarin het draait om de verschillende dialecten die de gemeente rijk is, maar zeker ook om de gezelligheid.

Jannes Mulder leest de tekst voor met allerlei uitdrukkingen in het dialect uit alle steden en dorpen van Steenwijkerland ( (bijvoorbeeld, Steenwijkerwold Kuinre, Vollenhove, Onna , Giethoorn).
Het verhaal werd geschreven door George Huisman. George schreef het een aantal jaren geleden speciaal voor de Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz. Janet Marinus maakte er een bewerking van en boog zich over de vragen

Een deskundige jury zal de verschillende teams beoordelen en de winnaar van de quiz ontvangt een oorkonde, de George Huisman Wisselbokaal en vanzelfsprekend de eeuwige roem.

Deelname is wederom gratis. Dat is mogelijk gemaakt door de sponsoring van de Stichting Kringloopwinkels Steenwijk. U kunt met een team meedoen (bv. een vereniging, bedrijf, familie of een vriendengroep), maar alleen deelnemen is ook mogelijk.

Opgeven kan door een e-mail te sturen aan info@schrijversfestival.nl. Wij ontvangen dan graag uw teamnaam, het aantal personen waaruit uw team bestaat en het e-mailadres van de contactpersoon.

Dit vind je misschien ook leuk...