Lindewijk krijgt geluidsscherm langs spoor

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf heeft besloten om een geluidsscherm langs het spoor in de Lindewijk in Wolvega aan te leggen. Het scherm levert een aanzienlijke verlaging op van het geluidsniveau van 11 decibel.

“Hierdoor wordt het ook dichtbij het spoor goed wonen’’, vertelt wethouder Hanneke Zonderland.  “Het wordt een scherm passend bij de wijk en de omgeving. Zo krijgt het scherm een natuurlijke uitstraling. De nieuw te bouwen woningen nabij het spoor sluiten hiermee aan op de kwaliteit van de leefomgeving in de Lindewijk.” 

Hoogte en lengte
Het geluidsscherm wordt 2,5 meter hoog en circa 1200 meter lang. Het scherm loopt van achter het perceel van Lycklamaweg 2 tot 30 meter voorbij de geplande bebouwing in de Lindewijk. De bewoners aan de Spoorlaan (de andere kant van het spoor) zien een scherm van 1,25 meter hoog. Dit komt omdat het treinspoor verhoogd ligt.

Planning
De aanleg van het geluidsscherm wordt binnenkort meervoudig onderhands aanbesteed. In totaal kost het geluidsscherm ongeveer €1 miljoen. De start van de werkzaamheden is naar verwachting in het najaar.

Dit vind je misschien ook leuk...