Lichtjeswandeling groot succes

Foto: Ilona Kloosterman

Op zaterdag 16 december werd bij Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha de jaarlijkse lichtjeswandeling gehouden.
Begonnen we ruim 10 jaar geleden met ongeveer 65 deelnemers, waar we toen al zeer content mee waren, dit jaar waren het er bijna 600! 

De gasten werden ontvangen door de Kerstman himself, die met iedereen die dat wilde op de foto ging in de sfeervol ingerichte ‘selfiehoek’ op het plein voor het bezoekerscentrum. 

De muzikale omlijsting aan de start werd verzorgd door leden van de plaatselijke muziekvereniging Laudando, die zich belangeloos inzetten. 

Onderweg genoten de wandelaars van bijna 1000 flonkerende kaarsjes en diverse verlichte taferelen. Omdat de route op het verharde familiepad is uitgezet, kunnen ook mensen in een rolstoel deelnemen. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt.

Ook langs de route werd muziek gemaakt. Er klonk betoverende harp- en dwarsfluitmuziek vanuit een geïmproviseerde muziekkoepel. 

Boswachter Lysander van Oossanen vertelde een verhaal bij het kampvuur, over een muzikale regenboogkraai die na een vurig avontuur net zo schor was als boswachter na een hele avond verhalen vertellen.

Bijna 100 liter warme chocolademelk werd er geschonken op het Chocoplein, waar een vrijwilliger met gitaar gezellige kerstliedjes speelde om de sfeer erin te houden. 

We kunnen terugkijken op een geslaagd evenement. Het was magisch!

Deze activiteit werd mogelijk gemaakt door de hulp van ruim 40 vrijwilligers van Staatsbosbeheer Drents-Friese Wold. Van broodjes smeren tot vuurkorfbewakers, van creatieve knutselaars tot kaartjescontroleurs. Onmisbaar en gelukkig willen ze volgend jaar allemaal weer meedoen!

Dit vind je misschien ook leuk...