LFB heeft overleg met gemeente over inclusieve samenleving

Foto: Lenus vader Broek

LFB Wolvega gaf tijdens de week van de toegankelijkheid in het gemeentehuis een VN-Masterclass aan de inclusie werkgroep van de gemeente. Op deze bijeenkomst waren de wethouder, enkele raadsleden en ambtenaren aanwezig. Na een korte presentatie gingen de aanwezigen met een praatposter met elkaar in gesprek over dit VN-verdrag. 

Inclusie

Een inclusieve samenleving is een open samenleving waar iedereen ertoe doet en van waarde is ongeacht verschillen. Ieder mens draagt op zijn of haar manier bij aan de samenleving en juist dankzij de verschillen tussen mensen, zo waardevol en betekenisvol.  Dat betekent dat iedereen die dat wil volwaardig deel uit kan maken van die samenleving en erbij hoort. In een inclusieve samenleving heeft iedereen dezelfde rechten en dezelfde kansen om zelfstandig mee te doen op alle terreinen van het leven. Dat kan alleen als men rekening met elkaar houdt en geen drempels opwerpt voor de ander om mee te kunnen doen.

LFB Wolvega bij VNG

Onlangs was LFB Wolvega een voorbeeld bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De aanwezigen waren van mening dat iedereen kwaliteiten en talenten heeft, ook al heb je een beperking. Doorzetten en proberen wat je kunt is belangrijk. Ook werd aandacht gevraagd om in begrijpelijke taal te communiceren. Wethouder Heidi Hartigh had veel waardering voor de inzet en uitleg van de LFB-deelnemers.

Foto: Lenus vader Broek

Dit vind je misschien ook leuk...