Lente Expositie Verbinding

Hierbij nodigen wij u met veel genoegen uit aanwezig te zijn bij de officiële opening van de Lente Expositie 2024 VERBINDING van Kunstwerk! in de Stellingen (KWIDS) in Noordwolde (Frl.) op zondag 10 maart a.s. om 14.00 uur

De opening wordt verricht door de mevrouw Marjolein Rink. Zij is voorzitter van Corso Frederiksoord en muziekvereniging VCE Westerveld en vanuit haar eigen onderneming o.a. actief als manager van Ondernemend Westerveld en eigenaar van de Drentse Fietspruverij, fietstochten in samenwerking met ondernemers en eerdere routes ook met kunst(enaars). Bij de opening zijn de exposerende kunstenaars voor het merendeel aanwezig. De expositie en de opening zijn vrij toegankelijk. 

Kunst verbindt mensen en dus is het thema VERBINDING niet zomaar een thema. In onze tijd is de echte verbinding moeilijker te verwezenlijken. Wij zijn ons er meer van bewust dat in “real life” verbinding iets van ons vraagt. Het achter slot en grendel opsluiten van mobiels op scholen, is actief beleid geworden om jongeren te stimuleren meer met hun omgeving het contact aan te gaan. Kunst is bij uitstek één van de uitingen die niet zonder uitwisseling kan. Kunstenaar, publiek en kunstwerk zijn met elkaar verbonden. Je vindt het mooi, ontroerend, indrukwekkend of minder aansprekend. Wanneer wij deze emotie delen met anderen ontstaat er verbinding en kan er een interessant gesprek uit voortkomen. Er vindt door het kijken naar kunst contact en uitwisseling plaats. Wat beweegt de kunstenaar en wat zijn de verhalen achter de kunstwerken, is er mijn eigen verhaal. Vaak levert dat nieuwe inzichten of veranderingen in onze beleving op, waardoor wij anders gaan voelen  en kijken naar onze omgeving. 

De expositie (8 maart t/m 12 mei) is geopend van vrijdag t/m zondag van 13 – 17 uur, 1ste Paasdag geopend.

Dit vind je misschien ook leuk...