Leerlingen op zoek naar naam nieuwe parkje Lindewijk Wolvega

Foto (Lenus van der Broek): vlnr Tijmen Nienhuis, Luca Paulides, wethouder Hanneke Zonderland, Fabian Kakiay en Meije Wolda van de leerlingenraad van beide scholen aan het werk.

Wat gaat het worden: Vlinderrijk, Fladderpad of Rupsje Nooitgenoeglaantje?  
Eén van deze namen wordt straks de naam van het nieuwe natuurparkje in de Lindewijk. Het publiek, lees iedereen, kan vanaf nu zijn voorkeur aangeven. Meeste stemmen gelden. Stemmen op de ‘mooiste naam’ kan tot en met 27 april. De uiteindelijk winnende naam wordt de naam van het nieuwe parkje. De naam zal tijdens de feestelijke opening van het parkje worden bekend gemaakt. 

Aan de selectie van de drie namen ging flink wat werk vooraf. Uit een lange lijst van veel verschillende namen kozen leerlingen van de St.Franciscusschoool en de Tuindorpschool uit Wolvega samen met wethouder Hanneke Zonderland de drie voorkeursnamen. De leerlingen waren hiervoor naar het gemeentehuis gekomen, waar ze door de wethouder werden ontvangen met een werklunch. Nu de keuze door de leerlingen is gemaakt, mag de publieksjury de definitieve keuze maken.   

Opening parkje op 26 mei

Op 26 mei zal het parkje officieel worden geopend en zal de naam worden bekend gemaakt. Dat belooft een gezellige boel te worden. Tussen 12.00 en 14.00 uur lopen leerlingen van de beide scholen er een sponsorloop voor het goede doel. En er zijn deskundigen die vertellen over de natuur, zoals vlinders en vogels. Ook de ‘eigen’ Lindewijk-imker Gerald Woldberg is dan van de partij voor vragen over bijen en honing. 
Meer informatie is te volgen op de facebookpagina van Buurtbelang Lindewijk (https://www.facebook.com/buurtbelanglindewijk/) dat de opening samen met de scholen organiseert. 

Foto (Lenus van der Broek): vlnr Tijmen Nienhuis, Luca Paulides, wethouder Hanneke Zonderland, Fabian Kakiay en Meije Wolda van de leerlingenraad van beide scholen aan het werk.

Dit vind je misschien ook leuk...