Leerlingen Linde College zamelen geld in voor Missie 538

Leerlingen uit klas 3 van vmbo theoretisch van het Linde College hebben afgelopen week geprobeerd zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Missie 538 van Radio 538. De opbrengst van Missie 538 is voor het Prinses Máxima Centrum. In dit centrum worden kinderen met kanker behandeld en vindt belangrijk onderzoek plaats. 

De leerlingen hebben zelf acties bedacht en uitgevoerd. Zo ging een groepje langs bij basisscholen, er is geflyerd in het dorp en ze zijn geïnterviewd door Radio Centraal. Op donderdag 22 december verkochten ze in de kantine zelfgemaakte smoothies, pizza’s, frikandelbroodjes, muffins en ice coffee. Aan het eind van de dag was er nog een High Tea voor ouders en medewerkers. Daarnaast kon iedereen ook doneren via de QR-code op de poster die ze overal in school ophingen. Donderdag eind van de middag stond de teller na al deze acties op ruim € 1100,-. De school doneert ook nog een bedrag. De uiteindelijke eindstand wordt bepaald na het sluiten van Missie 538. 

Naast de opbrengst voor Missie 538 is het voor de leerlingen ook een leerzame ervaring in het kader burgerschapsvorming. Iets betekenen voor een ander, zonder daar zelf iets voor terug te krijgen, is een belangrijk speerpunt van de school.

Dit vind je misschien ook leuk...