Leerlingen brengen kennis over verkeersregels in de praktijk

In Wolvega vond dinsdag het praktische verkeersexamen plaats voor de leerlingen van de hoogste groepen van de meeste Weststellingwerfse basisscholen.

Aan het landelijke examen dat elk jaar door Veilig Verkeer Nederland, afdeling Weststellingwerf wordt georganiseerd namen ongeveer 210 kinderen deel. Behalve scholen die jaarlijks meedoen met groep 7 of 8, zijn er een aantal kleinere scholen die een keer per twee jaar meedoen met beide hoogste groepen. Nadat in maart alle leerlingen zijn getoetst op hun theoretische kennis, kunnen de leerlingen deze kennis in Wolvega in de praktijk brengen door een uitgezet parkoers door het centrum af te leggen. De start, voorafgaand met een fietscontrole van elke deelnemer, is bij Zalencentrum De Rank. De deelnemers aan het examen waren herkenbaar aan de genummerde oranje hesjes.

Vrijwilligers verleenden assistentie bij de start en staan als controleur langs de route om te kijken of de jeugd zich aan de verkeersregels houdt. Volgend jaar staat er weer een praktisch verkeersexamen gepland, dan zowel in Wolvega als in Noordwolde.
FOTO’S: Lenus van der Broek

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.