Korte cursus IVN Westerveld

Gehakkelde aurelia

Jarenlang wist bioloog en radiopresentator dr. Fop I. Brouwer de natuur onder de aandacht van zijn luisteraars te brengen. Hij sloot zijn inspirerende praatjes altijd af met: ”al wat leeft en bloeit en ons altijd weer boeit”. IVN Westerveld stapt met een korte cursus in zijn voetsporen en laat drie enthousiaste en inspirerende natuurkenners vertellen over de wonderlijke wereld van de natuur. Elke spreker geeft een lezing op donderdagavond en aansluitend op de zaterdag een excursie. De cursusavonden worden gehouden in het Natuureducatie Centrum Drents Friese Wold te Diever. De cursus start op 11 april met Pauline Arends. Vervolgens delen Heilien Tonckens en Joop Verburg hun passie. De cursus kost -inclusief koffie/thee- voor IVN leden € 35,- en voor niet-leden € 45,-. Voor meer informatie en aanmelden wordt verwezen naar de website, kijk bij cursussen: www.ivn-westerveld.nl.

De cursus start op donderdagavond 11 april. Pauline Arends vertelt dan over het leven op en rond een dassenburcht. Op 13 april neemt zij de deelnemers mee op excursie. Pauline Arends is ruim dertig jaar boswachter in het hart van Drenthe. Ze zet zich in voor de flora en fauna van Drenthe, van mier tot wolf. ‘Alles in de natuur is namelijk met elkaar verbonden.’ Velen zullen haar kennen van het natuurprogramma ROEG.

Op donderdagavond 2 mei komt Heilien Tonckens vertellen over natuurplanten in de tuin, een natuurlijke tuin. Zaterdag 4 mei is de bijbehorende excursie. Heilien Tonckens is al meer dan 35 jaar actief in de groene wereld. Ze weet alles van inheems groen en stinzenplanten. Ze gaf vele jaren leiding aan de wilde planten kwekerij De Heliant.
Joop Verburg sluit de cursus af op donderdag 6 juni. Met prachtige eigen foto’s vertelt hij over de vlinder- en insectvriendelijke tuin. Op zaterdag 8 juni neemt hij de deelnemers mee naar de vlindertuin van Zuidwolde, waarvan hij een belangrijke initiator was. Joop Verburg is wat betreft zijn natuurkennis een autodidact en (bijna) allesweter. Hij heeft met zijn enthousiasme jong en oud geïnspireerd. Niet voor niets ontving hij daarvoor recent een Koninklijke onderscheiding.

Fotobijschrift 1: Gehakkelde aurelia
Fotobijschrift 2: Kleine vuurvlinder en Soldaatje
FOTO’S: Albert Henkel

Dit vind je misschien ook leuk...