Inwoners in de Westhoek vierden het Polderfeest

Op vrijdag en zaterdag werd in de Westhoek van de gemeente het Polderfeest georganiseerd door 150 vrijwilligers. Dit werd georganiseerd vanuit het project Dorpsontwikkelingsmaatschappij (DOM), onderdeel van de Regio Deal Zuidoost Friesland met als thema Samen Vooruit. De reden is om de saamhorigheid in alle zes dorpen in de Westhoek te vergroten en dat is geslaagd.

Op vrijdagmiddag werd gestart met de Graffiti workshop waar de kinderen hun eigen naam op een petje konden aanbrengen en de allerkleinsten bezochten de voorstelling van de kinderentertainer Joris de Graaf. Aansluitend was er die middag een gezellige bijeenkomst met een borrel.  ’s Avonds was er een dorpenquiz, waaraan ruim 300 inwoners deelnamen. De meeste groepen waren verkleed met na afloop DJ Piet.

Op zaterdagochtend was er voor de vroege vogels de ontbijttocht van 5 en 6,5 kilometer en aansluitend de sportieve Veenpoldertocht. Op zaterdagmiddag konden de inwoners deelnamen aan de Spellenmiddag, per dorp waren er teams. ’s Avonds traden de band Papa A Di Crazzi op en DJ Piet op. Deze band is al jaren spraakmakend in het covercircuit, met malle acts, show, maar ook super muzikaal.  Alles vond plaats om en nabij het Polderhuus in Munnekeburen. Alle zes dorpen waren met vlaggetjes versierd.
FOTO’S: Lenus van der Broek

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.