Internationale Dag van de Paardenbloem te Wolvega

Boegbeeld van onze biodiversiteit, de paardenbloem, staat in de schijnwerpers op komende zondag 28 april 2024 en dat voor de vijfde keer. Dus tijd voor een feestje!

Stichting Herbarium Frisicum en Studiekring Taraxacum Nederland lanceren gezamenlijk de vijfde editie van de Internationale Dag van de Paardenbloem op 28 april. Deze dag is in het leven geroepen om de veelzijdige en bijzondere paardenbloem onder de aandacht te brengen. De paardenbloem speelt een belangrijke rol in de biodiversiteit als voedselbron voor insecten en weidevogels.

Paardenbloemenexpert Karst Meijer benadrukt dat de paardenbloem steeds zeldzamer wordt in Nederland, wat een dramatische impact heeft op de biodiversiteit. Er wordt zelfs gewerkt aan paardenbloemen die rubber kunnen produceren als alternatief voor bedreigde rubberbomen.

Tijdens de Internationale Dag van de Paardenbloem zullen verschillende sprekers, waaronder Dr. Koen Verhoeven en Dr. Peter van Dijk, inleidingen geven over de paardenbloem en haar rol in de natuur. Het evenement vindt plaats in Herbarium Frisicum te Wolvega.

Het doel van deze dag is om de paardenbloem in de schijnwerpers te zetten en bewustwording te creëren over haar belangrijke rol in de biodiversiteit. Iedereen wordt aangemoedigd om mee te doen en deel te nemen aan activiteiten die gerelateerd zijn aan de paardenbloem.

Door gezamenlijk aandacht te besteden aan de Internationale Dag van de Paardenbloem, hopen de organisatoren de waardering voor deze plant te vergroten en bij te dragen aan het behoud van de biodiversiteit in Nederland en daarbuiten.

Dit vind je misschien ook leuk...