Integrale controle bij horeca in Wolvega en Noordwolde

Donderdag 27 juni heeft de gemeente Weststellingwerf in samenwerking met de politie en de Nederlandse Arbeidsinspectie verschillende horecagelegenheden in Wolvega en Noordwolde gecontroleerd. Het gaat om pizzeria’s, grillrooms, afhaalrestaurants en snackbars. Er is gecontroleerd op de naleving van wet- en regelgeving zoals de vergunningsvoorwaarden van de horeca- en/of exploitatievergunning, de Alcoholwet, brandveiligheid en de Wet op de Kansspelen. De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft deze avond gecontroleerd op veilige en gezonde arbeidsomstandigheden.

Het niet naleven van de wet- en regelgeving of onvoldoende toezicht en controle hierop kan grote gevolgen hebben voor de woon- en leefomgeving in de centra van beide dorpen. ”We vinden een veilig, eerlijk en verantwoord ondernemersklimaat belangrijk. Illegale activiteiten, overtredingen en onveilige situaties willen we zoveel als mogelijk voorkomen. Daarom controleren we regelmatig in samenwerking met verschillende andere partijen. In de eerste plaats om eventuele problemen op tijd te signaleren, maar ook om in te grijpen als dat nodig is”, vertelt burgemeester André van de Nadort. De gemeente, de politie en de Nederlandse Arbeidsinspectie zetten door zichtbaar aanwezig te zijn ook in op preventie.

Er is gecontroleerd bij 6 horecagelegenheden in Wolvega en 5 horecagelegenheden in Noordwolde. Een aantal controles heeft plaatsgevonden omdat de gemeente signalen heeft ontvangen dat er zaken niet op orde waren. Die informatie bleek juist. Slechts één horecagelegenheid had alle zaken goed op orde. Bij alle andere ondernemingen zijn overtredingen geconstateerd op het gebied van brandveiligheid, milieuvoorschriften, de Alcoholwet of de Wet op de Kansspelen. Twee keer waren de hygiënemaatregelen onvoldoende. De gemeente meldt dit aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De politie heeft geen strafbare feiten geconstateerd. De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft tijdens deze controle onregelmatigheden aangetroffen bij verschillende ondernemingen. De inspectie doet daar zelfstandig verder onderzoek naar.

Inwoners en ondernemers kunnen helpen bij het tegengaan van illegale activiteiten of onveilige situaties. Vermoed je misstanden? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.