Inschrijving Kleine Prijs van Fryslân 2023 geopend

Beginnende Friese acts kunnen zich vanaf dinsdag 20 december weer inschrijven voor de jaarlijks terugkerende muzikale talentenwedstrijd van Friesland, georganiseerd door Friesland Pop. In de periode april t/m juni 2023 zal er verspreid door de provincie in drie verschillende categorieën gestreden worden: Singer-songwriters, Hiphop en Bands. Alle genres zijn welkom, van pop tot trap, van soul tot grindcore en van funk tot indie-rock. Na een vakkundige voorselectie zullen de acts per genre strijden om de felbegeerde bokaal en een uitgebreid prijzenpakket. In het najaar is een vierde categorie aan de beurt, namelijk Producers/Elektronisch.

Naast optreedmogelijkheden krijgen de deelnemende acts gedurende het traject ook coaching aangeboden, door middel van onder andere uitgebreide en opbouwende juryrapporten en gericht advies. De acts die doorstromen naar de finale krijgen daarnaast, in aanloop naar hun optreden in de finale, diverse workshops en masterclasses aangeboden, waarbij professionals met ze aan de slag gaan om bijvoorbeeld hun podiumpresentatie naar een hoger niveau te brengen. Met de toevoeging van dit ondersteunende onderdeel aan de Kleine Prijs van Fryslân kan Friesland Pop Friese acts nog beter ondersteunen.

Iedere act die eigen nummers schrijft en uitvoert, in welk genre dan ook, kan zich aanmelden. De voorwaarde is wel dat een act voor minimaal vijftig procent uit Friesland afkomstig is, geen platencontract heeft en niet eerder de Kleine Prijs van Fryslân heeft gewonnen.

Wil jij als (beginnend) muzikant kans maken op een mooi prijzenpakket, waaronder een geldprijs, optredens op diverse festivals én gerichte coaching sessies en masterclasses? Meld je dan vóór 19 februari 2023 aan via:

Dit vind je misschien ook leuk...