Inloopmiddagen in dorpshuis in Oldelamer worden actiever

Foto: Lenus van der Broek

De inloopmiddag commissie van dorpshuis ’t Griffioentje te Oldelamer, bestaande uit Riet van den Berg, Dikkie Bijlsma, Etje Heida, Els Snijder en Veronique van der Wal heeft het idee geopperd om een koersbalset aan te schaffen. Koersbal is een balspel dat lijkt op jeu-de-boules maar dan met grotere ballen met een afwijking naar links of rechts. De speler moet bedenken welke koers zijn bal zal nemen om zo dicht mogelijk bij de “jack”(het doel) te komen.

Veronique van der Wal heeft daarvoor een begroting, financiering en projectplan opgesteld. Aan de hand daarvan zijn door Carola van der Woude, secretaris van Plaatselijk Belang Oldelamer, subsidie aanvragen ingediend bij het dorpenfonds van de gemeente Weststellingwerf en bij Stichting Bercoop Fonds. Deze subsidies zijn toegezegd en ontvangen. Daarnaast hebben zowel Plaatselijk Belang Oldelamer als Stichting Dorpshuis Oldelamer een financiële bijdrage geleverd om de aanschaf mogelijk te maken. Hiervoor hartelijk dank.

“In december 2023 is de koersbalset aangeschaft en nu kan deze dus gebruikt worden. Met de aanschaf van koersbal kunnen wij de inloopmiddagen actiever maken”, aldus de commissie.

Dit vind je misschien ook leuk...