Horeca echtpaar ontvangt sleutel Huize Lindenoord

Vanmorgen gaf wethouder Roelof Theun Hoen symbolisch de sleutel van Huize Lindenoord aan chef-kok Jan Smink en zijn echtgenote Anne. Vorig jaar 12 juli ondertekenden beide partijen de koopovereenkomst van dit prachtige monumentale pand aan de Van Harenstraat in Wolvega. Vandaag passeerde de akte bij de notaris. De eerste bouwhekken staan inmiddels al rond het pand, de verbouwing start binnenkort.

“Bijzonder dat we vandaag op onze trouwdag de sleutel krijgen, 9 jaar geleden zijn we hier in Huize Lindenoord getrouwd en nu mogen we het ‘ons’ pand noemen.” Jan en Anne Smink gaan Huize Lindenoord omtoveren tot een hoogwaardig restaurant: ‘‘Het kopen van Huize Lindenoord was voor ons een droom die uitkomt. Hiermee kunnen we de volgende stap zetten: onze Michelinster laten schitteren in dit prachtige monumentale pand en Wolvega culinair op de kaart zetten. “We hebben er veel zin in en gaan nu beginnen met verbouwen waarbij we de juiste mensen bij elkaar verzameld die ons gaan helpen hierbij. Wanneer we meer zicht hebben op wanneer alles klaar kan zijn zullen we dat uiteraard delen.”

Wethouder Roelof Theun Hoen overhandigde symbolisch de sleutel aan Jan en Anne. “Dit is weer een belangrijke mijlpaal en een mooie stap in de uitvoering van het centrumplan. De plannen van Jan en Anne sluiten goed aan bij de plannen voor de ontwikkeling van ons centrum” De gemeente wil van het gebied tussen Huize Lindenoord en kerk Op de Hoogte een park maken. “Hoogwaardige horeca in Huize Lindenoord past daar goed bij. En het is dan helemaal fantastisch dat een lokale ondernemer dit doet.’’
EIGEN FOTO

Dit vind je misschien ook leuk...