Honderden buren op de koffie bij boeren en tuinders

Afgelopen zaterdag ontvingen vele boeren en tuinders door heel Nederland hun buren. Boeren Buren riep eerder boeren en tuinders op om een leuke dag te organiseren met de buurt, buren bij hun thuis uit te nodigen en in gesprek te gaan. Om ze op weg te helpen konden zij via LTO Noord een gratis pakket bestellen dat hun op weg hielp bij de organisatie en aankleding van Boeren Buren Dag.

LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins: ‘Er wordt erg veel gesproken over de boeren, maar minder mét de boeren. Juist in deze periode is het van belang om in gesprek te blijven. Op dit moment staan boeren en tuinders enorm onder druk. Het is goed om juist dan je omgeving mee te nemen in wat er speelt, perspectieven uit te wisselen en de ander aan te horen. Hoe klein ook, dit draagt bij aan de verbinding met de samenleving.

Baukje Brouwer (32) is melkveehoudster in Nijeveen en heeft ook meegedaan met de actie. ‘Het was heel gezellig. We hadden ongeveer 15 buren op visite. We hadden statafels met koffie en de buren brachten wat lekkers mee. Toevallig zijn we ook net begonnen met melkrobots en daar hebben we vooral over gepraat. Het was erg leuk. Volgend jaar doe ik zeker weer mee’, aldus Baukje.

Boeren Buren
Boeren Buren verbindt de agrarische sector met burgers en consumenten en laat zien welke vitale rol de boeren en tuinders hebben in het bestaan van ons allemaal. Boeren Buren bestaat op dit moment uit drie social media accounts met persoonlijke verhalen en heeft momenteel ruim 33.000 volgers op Facebook, 8.000 op Instagram en 5000 op TikTok.

Dit vind je misschien ook leuk...