Hond voor de klas op basisschool De Adelaar in Wolvega

Een veilige omgang tussen hond en kind. Dat is het doel van het Sophia SnuffelCollege, een scholenproject van de Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren. Dit project leert kinderen de dierentaal en draagt bij meer begrip en respect voor honden en andere dieren. Bovendien kan het aantal hondenbeten beperkt worden en neemt angst voor honden af. Op dinsdag 9 april is er een SnuffelVrijwilliger met haar hond op bezoek bij groep 1&2 van basisschool De Adelaar. 

Jaarlijks vinden er 150.000 bijtincidenten plaats in Nederland, vooral bij jonge kinderen. Uit onderzoek blijkt dat de kans op een hondenbeet met 86% afneemt als kinderen het gedrag van honden juist interpreteren. Het Sophia SnuffelCollege leert kinderen via drie lessen de lichaamstaal van honden begrijpen en er op een goede manier op te reageren, met hulp van hond Oliver en SnuffelVrijwilliger Rebecca. Na afloop ontvangen de kinderen een diploma en een werkboekje.

Indien u als leerkracht, ouder of vrijwilliger interesse heeft in het Sophia SnuffelCollege, kijk dan op www.sophiasnuffelcollege.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...