Het Wereldkampioenschap komt naar Wolvega!

Zondagavond 13 augustus vindt er een unicum plaats op drafbaan Victoria Park in Wolvega. Voor het eerst in de geschiedenis wordt het Wereldkampioenschap Pikeurs afgetrapt in Nederland! Een zenuwslopend toernooi waarbij 10 toppikeurs uit 10 verschillende landen worden geloot achter voor hun onbekende paarden. De pikeur die het beste overweg met elk type paard, scoort de meeste punten en mag zich de komende twee jaar wereldkampioen noemen.

De eerste 5 races zijn in Wolvega maar in totaal kunnen de pikeurs punten verdienen in 20 races op 4 verschillende drafbanen. De titelverdediger, Rick Ebbinge, vertegenwoordigt de Nederlandse driekleur. Hij neemt het op tegen de kampioenen uit België (Hanna Huygens), Duitsland (Michael Nimczyk), Finland (Santtu Raitala), Servië (Miodrag Pantíc), Malta (Rodney Gatt), Canada (Doug McNair), de Verenigde Staten (Jordan Ross), Australië (Peter McMullen) en Nieuw-Zeeland (Blair Orange). Nog nooit zag u zo’n internationaal gezelschap in Wolvega!

De eerste race start zondag om 17.00 uur en de poorten van Victoria Park zullen al om 15.00 uur geopend zijn. Er zijn in totaal 9 races waarvan 5 dus voorbehouden zijn voor de pikeurs die meedoen aan het Wereldkampioenschap. Na Wolvega reizen ze af naar Gelsenkirchen, Mons en Berlijn waar het toernooi verder beslist zal worden.

Dit vind je misschien ook leuk...