Het regent lintjes in Weststellingwerf

Burgemeester André van de Nadort reikte vandaag 6 koninklijke onderscheidingen uit.

De onderstaande personen ontvingen een lintje:

Lubbertus (Bert) Lankman (70) uit Oosterstreek. Begon op zijn achttiende als bestuurslid van oudejaarsvereniging De Oolde Togers. Later zat hij in het bestuur van Plaatselijk Belang Oosterstreek, Stichting Fonds Dorpsbelang Oosterstreek, Vereniging Kleine Dorpen en Stichting Begraafplaats Noordwolde. Al meer dan 40 jaar actief als vrijwilliger van VV Oosterstreek. Van 2009 tot 2019 voorzitter en initiatiefnemer van Stichting Dorpshuis Oosterstreek.

Geert van Helden (68) uit Oosterstreek. Deed al jong bestuurlijke ervaring op als bestuurslid van oudejaarsvereniging De Oolde Togers. Vanaf 1972 zat hij 25 jaar lang in het bestuur van Plaatselijk Belang Oosterstreek. Was ook lid van Stichting Dorpshuis Oosterstreek. Bij vv Oosterstreek vervulde hij uiteenlopende vrijwilligersfuncties. Sinds 2009 bestuurslid en later voorzitter van Stichting Fonds Dorpsbelang Oosterstreek.

Anton Mulder (71) uit Steggerda. Verdiende zijn sporen als vrijwilliger van de Nederlandse Volleybal Bond en Volleybalverenigingen Steggerda en Boijl. Vanaf 2003 actief lid en penningmeester van EHBO-vereniging Noordwolde. Is chauffeur van Buurtbusvereniging De Westhoek en Vereniging van Draaiorgelvrienden. Ook als vrijwilliger actief voor vv De Blesse en politieke partij Blijf Stellingwarfs. Mantelzorger voor familielid.

Johannes Hendrik (Hanny) Vogelzang (78) uit Noordwolde. Vrijwilliger bij voetbalverenigingen Oosterstreek en Olyphia in Noordwolde. Nam vorig jaar na 12 jaar afscheid als bestuurslid van Plaatselijk Belang Noordwolde. Zette zich in Noordwolde ook in als vrijwilliger voor Motorclub Rensport, Korfbalvereniging Leonidas en dorpshuis ’t Buurthuus.

Hans Brandsma (75) uit Nijetrijne. Al zijn hele leven lang (actief) lid van het Apostolisch Genootschap. Vanaf 2004 bestuurslid van Plaatselijk Belang Nijetrijne. Was van het boek ‘Nijetrijne, terugblik op een turbulente eeuw’ medeauteur. Vrijwilliger van Basisschool De Aventurijn. Maakt foto’s en zorgt voor verspreiding van het dorpsblad Veenletters.

Jaap ten Wolde (85) uit Wolvega. Van 1998 tot 2022 vrijwilliger van Buurtbusvereniging De Westhoek. Was als voorzitter verantwoordelijk voor de planning van alle ritten. Voor Stichting Emplooi begeleidde hij 12 jaar lang als arbeidscoach statushouders naar een betaalde baan.

Jan Kannegieter (87) uit Wolvega. Al sinds 1969 in verschillende functies actief voor Muziekvereniging De Harmonie. Doet als oudste lid nog steeds allerlei klusjes. Vanaf 2008 steun en toeverlaat van Vereniging van Eigenaren Dorpskastelen, het appartementencomplex waar hij zelf ook woont. De heer Kannegieter ontvangt op een later moment de koninklijke onderscheiding.

Fotograaf: Lenus van der Broek

Dit vind je misschien ook leuk...