Herinrichting De Blesse loopt vertraging op

Nieuwe planning herinrichting De Blesse

Door onvoorziene omstandigheden in fase 1 loopt de herinrichting van De Blesse vertraging op. Gemeente Weststellingwerf heeft besloten om de Steenwijkerweg eerst gereed te maken. De werkzaamheden aan de Spoorlaan (fase 3) en de Markeweg (fase 6) worden later uitgevoerd.

Tijdens de werkzaamheden in fase 1 bleek dat de bodem plaatselijk vervuild is. Ook trof aannemer Roelofs onbekende kabels en leidingen aan. Deze uitdagingen zijn inmiddels opgelost. Daarnaast bleek dat het vrijkomende zand niet kan worden hergebruikt. Dit moet worden afgevoerd en nieuw worden aangevoerd. Deze werkwijze kost meer tijd. De gemeente heeft samen met de aannemer opnieuw naar de aangepaste werkwijze en bijhorende planning gekeken. Helaas blijkt dat het niet haalbaar is om alle werkzaamheden voor de bouwvak gereed te hebben.

Gewijzigde planning en fasering

‘‘De werkzaamheden aan en de afsluiting van de Steenwijkerweg zorgen voor de meeste overlast. We willen graag dat deze weg zo snel mogelijk weer open kan, zodat het doorgaande verkeer weer kan doorrijden en er geen lange omleidingsroutes zijn. Ook is het belangrijk voor de bereikbaarheid van bedrijven. Daarom hebben we besloten de Steenwijkerweg eerst gereed te maken. We doen er alles aan om de Steenwijkerweg voor de bouwvak klaar te hebben. De aannemer werkt hard om fase 1 en 2 zo snel mogelijk weer open te krijgen, zodat inwoners en ondernemers de kortste route naar Wolvega weer kunnen gebruiken’’, vertelt wethouder Rikkers.

De werkzaamheden zouden per fase afzonderlijk worden uitgevoerd. In de nieuwe planning overlappen de fasen elkaar. Hierdoor zijn de werkvakken groter en kan de aannemer sneller door.

Fase 3 (Spoorlaan) en fase 6 (Markeweg) worden na de bouwvak uitgevoerd. Als het mogelijk is, worden de werkzaamheden eerder uitgevoerd.

Bereikbaarheid bedrijven

De bedrijven in De Blesse zijn tijdens de werkzaamheden bijna altijd bereikbaar. Op bepaalde momenten kunnen ze soms kort niet bereikbaar zijn. De aannemer stemt dit af met de ondernemers.

Nieuwe planning herinrichting De Blesse

Dit vind je misschien ook leuk...