Grote belangstelling actie energiecoach met witgoedwissel

Gemeente Weststellingwerf wil met een energiecoach en witgoedwissel inwoners met een laag inkomen helpen om energie en geld te besparen. Alle inwoners die in aanmerking komen voor deze actie, ontvingen hierover persoonlijk een brief. Woensdag 15 februari konden zij zich aanmelden voor de actie. In totaal konden er 300 mensen meedoen. Binnen een half uur waren alle plekken vol.

Wethouder Heidi den Hartigh: ‘‘We zijn blij dat we 300 huishoudens kunnen helpen. Helaas hebben we ook mensen moeten teleurstellen omdat ze niet mee kunnen doen aan de actie. Dit vinden we erg vervelend, omdat zij het ook hard nodig hebben.’’

Voor wie is de actie?

Huishoudens die de energietoeslag hebben ontvangen, konden deelnemen aan de actie. Zij hebben een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. De gemeente gaat er vanuit dat de actie hierdoor bij die huishoudens terecht komt die het ’t hardst nodig hebben. Voor de actie heeft de gemeente subsidie van het Rijk ontvangen.

Wat doet de energiecoach en wat is de witgoedwissel?

De energiecoach komt bij de inwoners thuis en geeft advies over hoe ze energie kunnen besparen. Ook bekijkt de energiecoach welk apparaat in het huis het meest verbruikt. Dit apparaat kan bij een lokale ondernemer gratis worden omgewisseld voor een nieuw energiezuinig apparaat. Verouderde witgoedapparaten zoals koelkasten en wasmachines die veel verbruiken, zorgen vaak voor hoge energiekosten. Met een laag inkomen is het meestal niet mogelijk om deze te vervangen. Daarom helpt de gemeente hierbij.

Vragen?

Inwoners die vragen hebben over de actie, kunnen contact opnemen met het gemeentelijke energieloket via telefoonnummer 0561 20 80 01.

Dit vind je misschien ook leuk...