Gidsenopleiding gaf leerzame en mooie momenten

Met de diplomering op 22 juni is de Gidsenopleiding afgelopen en is de IVN weer 25 natuurgidsen rijker. IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, biedt een gevarieerd aanbod cursussen, excursies en activiteiten voor zowel scholen, kinderen als volwassenen. De natuurexcursies en cursussen die gegeven worden zijn voor beginners en gevorderde natuurontdekkers interessant. Op de website www.ivn.nl zijn alle mogelijkheden te ontdekken.

De samenwerking tussen IVN Westerveld en Noordwest Overijssel leverde zeven ervaren docenten op om deze opleiding vorm te geven. Het was een intensieve periode van anderhalf jaar met een prachtig vol programma waar de cursisten veel leerden over planten, vogels en insecten.

Tevens kwamen onderwerpen als ecologie, cultuurhistorie en landschapslezen aan bod. Alle cursisten volgden door het jaar heen een eigen terrein, het adoptieterrein, waar ze uitgebreid verslag van deden en voor de groep een excursie voor hielden. Ook gaven ze 3 keer een presentatie voor de hele groep. Leerzaam en soms ook spannend.

De afsluiting en diplomering vond plaats in Wilhelminaoord bij het Buitencentrum School in het bos. Een prachtige plek waar kinderen uit Den Haag al sinds 50 jaar een weekje doorbrengen om meer van de natuur te weten te komen. Op deze unieke locatie mochten deze 25 doorzetters hun diploma in ontvangst nemen en gaan ze als vrijwilliger aan de slag om nog vele mooie excursies te kunnen geven in de prachtige natuur die Overijssel en Drenthe rijk is.
FOTO: IVN afdeling Westerveld

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.