Gemeente Weststellingwerf verkoopt Huize Lindenoord aan chef-kok Jan Smink en Anne Smink

 Gemeente Weststellingwerf gaat het monumentale pand Huize Lindenoord aan de Van Harenstraat in Wolvega verkopen aan chef-kok Jan Smink en zijn partner Anne Smink. Woensdag 12 juli ondertekenden beide partijen de koopovereenkomst. 

Jan en Anne Smink willen Huize Lindenoord omtoveren tot een hoogwaardig restaurant: ‘‘De koop van Huize Lindenoord is voor ons een droom die uitkomt. Hiermee kunnen we de volgende stap zetten en onze Michelinster laten schitteren in een prachtig pand en Wolvega op de kaart zetten. We hebben er ontzettend veel zin in.’’ Jan en Anne zijn op dit moment bezig om de vergunningen in orde te maken. Daarna gaan ze het pand verbouwen. In 2024 verwachten ze de deuren van hun restaurant te openen. Meer informatie over de openingsdatum maken ze later bekend. 

Belangrijke mijlpaal 

Wethouder Roelof Theun Hoen is blij met de verkoop van Huize Lindenoord en ziet dit als een belangrijke mijlpaal: ‘‘Hiermee is een eerste belangrijke stap in de uitvoering van het centrumplan gezet.’’ De ambities van Jan en Anne passen bij de plannen voor de ontwikkeling van het centrum van Wolvega. De gemeente wil van het gebied tussen Huize Lindenoord en kerk Op de Hoogte (inclusief het Pastorieplein) een park maken. Dit wordt het groene hart van Wolvega. ‘‘Het wordt een plek om te recreëren. Een horecagelegenheid in Huize Lindenoord past daar goed bij. Het is mooi dat een lokale ondernemer dit gaat doen’’, vertelt wethouder Roelof Theun Hoen. 

Dit vind je misschien ook leuk...