Gemeente Weststellingwerf controleert op ondermijning bij bedrijven

Landelijk is er een toename van ondermijnende activiteiten. Daarom heeft gemeente Weststellingwerf samen met de politie op 2 november 5 bedrijven gecontroleerd. De controles waren erop gericht om te kijken of een gebouw of terrein nog wordt gebruikt zoals dat in het bestemmingsplan staat.

Opbrengst van de controles

Er waren vooraf geen signalen binnengekomen dat er wat speelde. De controle op mogelijke ondermijnende activiteiten bij verschillende bedrijven in Weststellingwerf heeft vooralsnog niets verdachts opgeleverd. Uit de controles bleek dat de zaken bij de meeste bedrijven voor het grootste gedeelte in orde waren. Op sommige plekken waren op het gebied van milieu of vergunning nog wel wat problemen.

Waarom controles op ondermijning?

Ondermijnende criminaliteit is in Nederland een groot probleem. Criminelen die in de onderwereld geld verdienen, proberen dit geld in de bovenwereld wit te wassen. Dit doen ze vaak via bedrijven. De overheid tolereert dit niet en door dit soort controles wil zij meer zicht krijgen op bedrijven die dit faciliteren. Ook in Weststellingwerf pakken we ondermijning aan voor een veilige en prettige samenleving.

Dit vind je misschien ook leuk...