Gemeente Weststellingwerf biedt kavel Oranjetipje voor starterswoningen in Lindewijk te koop aan voor projectontwikkelaars

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de verkoop van ontwikkelkavel 1a aan het Oranjetipje in de Lindewijk in Wolvega. De kavel is geschikt voor de bouw van 6 starterswoningen die een boerderij-achtige uitstraling moeten krijgen. De ontwikkelkavel ligt tussen het spoor en de begraafplaats aan de noordwestzijde van de Lindewijk. Ontwikkelkavel 1a is de eerste kavel die projectmatig uitgegeven wordt in Lindewijk deelgebied 2.

Selectie projectontwikkelaar

De uitnodiging aan projectontwikkelaars om zich in te schrijven op deze ontwikkelkavel wordt binnenkort gepubliceerd in onder andere de Stellingwerf en op de website Lindewijk.nl. Er is een inschrijfleidraad opgesteld waarin de regels en voorwaarden van de ontwikkelkavel staan. Als meerdere inschrijvingen aan de inschrijfleidraad voldoen, vindt er een loting plaats.

Planning verkoop

Zodra de projectontwikkelaar is geselecteerd, begint deze met de ontwikkeling van de zes starterswoningen. Na afronding van de ontwerpfase start de verkoop eind 2023, volgens de huidige planning. De verkoopprijzen van de woningen liggen waarschijnlijk tussen de € 230.000 en € 270.000 VON.

Overige kavels Oranjetipje

In totaal bestaat het Oranjetipje uit vier kleine ontwikkelkavels. De volgende uitgifte richt zich op seniorenwoningen en sociale huurwoningen. De verwachting is dat ook hiervoor komend voorjaar de ontwikkeling wordt gestart.

Dit vind je misschien ook leuk...