Gemeente verkent mogelijkheid voor opvang van Oekraïense vluchtelingen in school De Lantscheene

Basisschool De Lantscheene sluit deze zomervakantie haar deuren. Vanaf dat moment staat het pand leeg. De gemeente is als eigenaar verantwoordelijk voor de nieuwe bestemming van het pand en perceel. De gemeente informeerde eerder plaatselijk belang Sonnega-Oldetrijne in een persoonlijk gesprek over de verkenning voor deze locatie voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Opvang blijft nodig

De oorlog in Oekraïne duurt helaas nog steeds voort. De nood voor opvanglocaties daarom ook. De gemeente heeft als taak om te blijven zoeken naar geschikte locaties. De Lantscheene is daarom een locatie die we de komende tijd gaan verkennen. Een gemeentelijke opvang voor vluchtelingen moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. De komende periode onderzoeken we of huisvesting in de school daadwerkelijk mogelijk is. 

Plaatselijk belang ziet vanzelfsprekend het belang van opvang van Oekraïense vluchtelingen. We blijven in gesprek over de ideeën die het heeft voor het pand voor de langere termijn. Ook hebben we aandacht voor de impact van de sluiting van de school op het dorp. 

Het besluit

De verwachting is dat het college van B&W in september een besluit neemt. Op dat moment informeren we ook plaatselijk belang en alle inwoners over het vervolg.

Dit vind je misschien ook leuk...