Gemeente gaat koude-warmteopslag aanleggen

Gemeente Weststellingwerf neemt, naast de aanleg van solar carports, nog meer maatregelen om het gemeentehuis te verduurzamen. Zo gaat de gemeente binnenkort een koude-warmteopslag aanleggen. Dit is een methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan in de bodem. Hiermee wordt het gemeentehuis in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld. Door de koude-warmteopslag vermindert de Co-2 uitstoot van het gemeentehuis. 

De koude opslag komt ondergronds naast het grote parkeerterrein van de gemeente vlakbij de Tulpstraat. De warmteopslag komt ondergronds bij het kleine parkeerterrein van de gemeente aan de Rozenstraat.

Werkzaamheden

21 augustus starten de werkzaamheden. Begin september vinden er boringen plaats voor de warmteopslag. Medio/eind september zijn de boringen voor de koude opslag. De boringen duren ongeveer 2 weken per bron. Na de boringen wordt er op beide locaties een put geplaatst. De gemeente verwacht dat de werkzaamheden eind november klaar zijn.

De werkzaamheden leveren geen (verkeers)hinder op. De Rozenstraat en Tulpstraat blijven tijdens de werkzaamheden open voor verkeer.

Een deel van de planten en het gras moet worden verwijderd voor de werkzaamheden. In het voorjaar van 2024 wordt dit opnieuw geplant.

Dit vind je misschien ook leuk...