Geldfit.nl nu ook beschikbaar voor inwoners Weststellingwerf

De gemeente Weststellingwerf werkt per 1 november samen met Geldfit.nl. Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen: ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft moeite om de rekeningen te betalen. Via geldfit.nl kun je als inwoner van de gemeente Weststellingwerf online aan de slag met informatie en handvatten om grip te houden op je geld. Via 0800-8115 kun je anoniem contact zoeken voor advies. Of een gratis een persoonlijk advies krijgen.

Wethouder Heidi den Hartigh: ‘Inwoners met geldzorgen weten niet altijd de route naar hulp te vinden. Daarom is het belangrijk dat we als gemeente zijn aangesloten bij Geldfit.nl. Inwoners kunnen een test doen en bekijken welke hulp er mogelijk is. Het is niet erg om hulp te vragen als je geldzorgen hebt, zo sta je er niet alleen voor. We hopen hiermee veel inwoners te helpen met een oplossing voor hun geldzorgen’. 

Meer over Geldfit

Via geldfit.nl krijg je door praktische artikelen en korte tests inzicht in je financiële situatie. Ook vind je er veel praktische tips en gegevens van organisaties die je verder kunnen helpen. Zoals lokale vrijwilligersorganisaties, energiecoaches of de gemeentelijke schuldhulpverlening via het gebiedsteam. Geldfit is onafhankelijk en heeft als doel om ervoor te zorgen dat iedereen grip op zijn geld houdt.

Martin Suithoff, directeur van Geldfit, vertelt: “Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waarin iemand zorgen over geld kan krijgen. Ook de inflatie en de hoge energieprijzen raken veel mensen. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we met Geldfit voorkomen. Dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven.”

Geldfit is er ook voor ondernemers

Ook ondernemers in gemeente Weststellingwerf kunnen vanaf nu terecht bij Geldfit. Via geldfit.nl/zakelijk krijgen zij inzicht in de stappen die ze kunnen zetten om hun bedrijf financieel gezond te houden of te krijgen. Suithoff: ‘Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten, daarom is specifieke hulp hard nodig. We merken dat ondernemers regelmatig bellen voor een persoonlijk advies. Onze zakelijke adviseurs helpen ook hen graag naar passende hulp’.

Dit vind je misschien ook leuk...