Fredericusschool en Tuindorpschool winnaars kampioenspoules schoolvoetbaltoernooi

Foto: Lenus van der Broek

Onder ideale weersomstandigheden vond woensdagmiddag op sportpark De Molenwiek in Wolvega het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi plaats. Een toernooi dat ook dit jaar weer een prima bezetting kende. Met een kleine 400 jeugdige voetballertjes verdeeld over bijna 40 teams waren alle basisscholen van Weststellingwerf vertegenwoordigd. Tijdens het toernooi was er tevens aandacht voor JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).

Frederiucusschool en Tuindorpschool winnaars kampioenspoules

In de kampioenpoules werd bij de meisjes de Fredericusschool uit Steggerda kampioen en De Adelaar uit Wolvega eervol tweede. Bij de jongens werd na een spannende strijd en na het nemen van strafschoppen De Tuindorpschool uit Wolvega kampioen met op de tweede plaats De Heidepolle uit Wolvega. Daarnaast waren er nog drie recreatieve poules. In deze poules werden de prijzen gewonnen door De Triade, Tuindorpschool A en IKC Scholtensschool, allen uit Wolvega. De kampioenen uit de kampioenpoules mogen op 17 mei deelnemen aan een van de regionale finales. Tijdens het toernooi konden de voetballers hun schotkracht meten en schieten op het gatendoel.

Met dank aan de vele vrijwilligers, scheidsrechters, sponsoren en de medewerking van FC Wolvega en een echte lentedag kunnen de organisatoren terugzien op een bijzonder geslaagd toernooi.

Dit toernooi werd voor de laatste keer georganiseerd door schoolvoetbalcommissie Weststellingwerf. Voor een volgend jaar is de organisatie in handen van Beweegteam Weststellingwerf.

Dit vind je misschien ook leuk...