Foto’s insturen Fryske Scheurkalender 2024

Inwoners uit Friesland kunnen vanaf april weer een persoonlijke foto insturen voor de 4e editie van de Fryske Scheurkalender 2024. 

Het initiatief van de scheurkalender is in 2019 ontstaan als reactie op de veelal eenzijdige berichtgeving over Friesland. Als je de Friezen het zelf vraagt krijg je een ander beeld van ‘de werkelijkheid’ aldus Hent Hamming, drijvende kracht achter de scheurkalender. 

Al meer dan 3 jaar laat een steeds groter groeiende groep enthousiaste Friezen in de vorm van een foto zien wat hen persoonlijk in de provincie emotioneert. Zij geven met deze foto’s antwoord op de vraag ‘Wat beweegt jou in Friesland?’ Foto’s kunnen alleen via de website worden ingestuurd www.fryskescheurkalender.nl  Het resultaat is ieder jaar een unieke scheurkalender die de veelzijdigheid van Friesland in beeld brengt. Gezien en ervaren door de Friezen zelf. 

Maximum

Ieder jaar worden er meer foto’s ingestuurd. Waar de organisatie heel blij mee is. Het plaats de jury alleen ook voor een opgave; hoe selecteer je 320 foto’s uit circa 2.500 inzendingen? Daarom is dit jaar besloten dat iedere inzender maximaal 5 foto’s kan inzenden. Dit voorkomt ook dat sommige inzenders al te enthousiast hele grote bestanden insturen. Het inspireert mensen hopelijk ook hun mooiste, meest persoonlijke foto in te sturen. 

Sluitingsdatum

Inzenders kunnen tot half augustus dit jaar hun foto’s insturen. Daarna worden de lijnen gesloten en gaat de jury aan de slag. Noorderlicht, huis van de fotografie, begeleidt dit selectieproces. 

Ieder jaar wordt de nieuwe scheurkalender op uitnodiging van een gemeente, bedrijf of organisatie half oktober feestelijk gepresenteerd. Hiervoor worden alle inzenders eind september uitgenodigd. Voor alle inzenders is dit ook een spannend moment. Want; sta ik er dit jaar in..?

Dit vind je misschien ook leuk...