‘Fladderpad’ is de naam van het nieuwe (speel-)parkje in Lindewijk

Foto: Lenus van der Broek

Fladderpad, dat is de naam van het nieuwe (speel)parkje in de Lindewijk in Wolvega. De naam is bedacht door de twaalfjarige Feline de Lange en uit vele inzendingen gekozen door een publieksjury. Feline en wethouder Hanneke Zonderland onthulden de naam vrijdag en daarmee openden ze onder grote publieke belangstelling tegelijkertijd het parkje.

Hier kan iedereen lekker buiten zijn, fietsen, van de natuur genieten en spelen. Hoewel… het parkje is nog niet helemaal af, gaf de wethouder aan. De speeltoestellen worden binnenkort geplaatst en ook worden nog een bloemenmengsel en gras gezaaid. Lindewijk-imker Gerald Woudberg vertelde over honing, bijen en de noodzaak van bloemen en planten waar bijen en vlinders van houden. Een flink aantal mensen ging naar huis met een gratis zakje zaad ‘bijenbloemen’. 

Zo’n 150 leerlingen van de beide basisscholen in de Lindewijk namen het parkje direct in gebruik met een sponsorloop waarmee ze een flink bedrag verdienen. De opbrengst zal worden gebruikt voor de inrichting sportveld rond de scholen.

Dit vind je misschien ook leuk...