Finalisten Verkiezing Friese Onderneming 2024 bekend!

Douna Machinery uit Leeuwarden, Koninklijke Utermöhlen uit Wolvega en Wafilin Systems uit Leeuwarden zijn de trotse finalisten van de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar (VFO) 2024. Maandag 18 maart streden de genomineerde ondernemingen voor een finaleplaats. 

Het selectieproces voor het kiezen van een winnaar begint met een lange ‘pitchlijst’ van bedrijven die zijn voorgedragen door verschillende bronnen. Een werkgroep kiest uiteindelijk de genomineerden die zichzelf presenteren aan de jury. De bedrijven worden beoordeeld op verschillende criteria, zoals innovatie, bedrijfsvoering en duurzaamheid. De jury let vooral op inventiviteit en het benutten van kansen in veranderende marktomstandigheden.

De jury bezoekt de finalisten voor verdieping in bedrijfsvoering, product, markt en medewerkers. Juryleden bestaan uit ondernemers Christien Lycklama à Nijeholt, Marcella Ensel en vorig jaar winnaar Marc Aandeweg, geleid door gedeputeerde Friso Douwstra. Finalisten presenteren zich in finale aan ondernemend en bestuurlijk Fryslân, fans en jury. Dit jaar op dinsdag 16 april in Lemmer.

Koninklijke Utermöhlen
Waar het in 1880 begon met de fabricage van verbandstoffen, staat Koninklijke Utermöhlen inmiddels al meer dan 140 jaar midden in de wereld van zelfzorg. Ons doel is kwalitatieve zelfzorg toegankelijk maken voor iedereen. Daarom leveren we professionele producten voor het behandelen van ongemakken op of aan de huid. In Nederland doen we dit met ons consumentenmerk HeltiQ en wereldwijd, van Europa tot Amerika en van Azië tot Australië, met onze gepatenteerde bevriezingsproducten voor de behandeling van wratjes.

Dit vind je misschien ook leuk...