Expositie On Stage in de Wonderkamers in Nijeholtwolde

Foto: Lenus van der Broek

On STAGE is een vervolg  en reactie op de vorige expositie OPGEDIEPT in atelier De Wonderkamers in Nijeholtwolde. ON STAGE is een heel andere expositie geworden vol contrasten:  Herkenbaar en abstract, vervreemdend en herkenbaar als het leven zelf. Figuren in het oog van de storm, in rust, wachtend op wat komt.of stilgezet in de beweging. Al met al is het een afgewogen geheel van verstild werk dat twee Wonderkamers vult.  In ëén kamer bouwde ik een podium voor 15  figuren van hout en keramiek,  waarvan sommige verzonken zijn in hun eigen wereld en andere in verbinding  staan met iets of iemand. ”De toeschouwer krijgt de ruimte voor eigen interpretatie en kan daarvoor alle tijd nemen”, aldus kunstenaar Sigrid Hamelink. 

JURJEN VAN DER HOEK in zijn Blog over de expositie OPGEDIEPT 023) in de WONDERKAMERS

“Getroffen ben ik door de eenvoud die in meervoud uiting geeft. Ontroerd raak ik bij de simpele ongekunsteldheid die juist daardoor multipel aanspreekt. Met de werkelijkheid als uitgangspunt  Het tastbare lichaam als aanraakbarzichtbaarheid. Dat is het aspect van herkenning op het eerste gezicht. Maar daaronder of daarachter komt het beeld in lagen bij het gevoel van de beschouwer.  Zonder sec een portret te zijn, een gelijkend  beeld te vormen, zie ik mijzelf als voorstelling in meerder  van de objecten”.

De Solo-expositie in de WONDERKAMERS  is van 24 september tot en met 22 oktober, op zondagen van 13.00 uur tot 17.00 uur en tussendoor op afspraak via 06 19308109.

Foto: Lenus van der Broek

Dit vind je misschien ook leuk...