Expositie In Ander Licht in Noordwolde bevat kunst van 15 kunstenaars uit het noorden

Foto: Lenus van der Broek

Vijftien kunstenaars uit de noordelijke provincies exposeren van 11 augustus tot en met 15 oktober hun werk onder het thema In Ander Licht in de expositieruimte van Kunstwerk! in de Stellingen aan de in Noordwolde. De officiële opening van deze najaar expositie was op zondagmiddag. Hierbij waren de exposerende kunstenaars voor het merendeel zelf aanwezig.

De opening werd zondagmiddag verricht door burgemeester Jack Werkman van de gemeente Ooststellingwerf die veel waardering had voor het werk van alle vrijwilligers.  En had veel begrip voor deze exposities in de regio en daarbuiten. De opening werd muzikaal begeleid door het saxofoonduo Truus Soleert uit Groningen bestaande uit Cecile Wassenberg en Els Gerritsma. Truus Soleert is ontstaan vanuit het plezier van samen muziek maken. Beiden zijn al jaren lid van de Groningse Jazzfanfare en het kwartet Dames Fier. 

Deelnemende kunstenaars zijn Roel Alkema (olieverfschilderijen), Gina Bilyam (keramiek), Nicole Boerema (tekenkunst), Kitty Boon (lichtfoto’s), Daniëlle Broekhuizen (sieraden), Ellen en Ron Bruining (beelden), Angelien Geerligs (mixed media), Peter O. Gerrits (grafiek), Bernd van der Haar (olieverfschilderijen), Maaike Hogerhuis (kartonkunst), Wynske de Jong (schilderijen/vilt), Marianne Knol (keramiek), Lolkje van der Kooi (tekeningen), Amke Postma (illustraties) en Arjen van der Schaaf (olieverfschilderijen).

“Het thema van de expositie doet een beroep op ons kijken en raakt daardoor onszelf. In hoeverre veranderen wij door het zien van beelden of voorstellingen die ons een ander beeld schetst? Kunnen wij en zijn wij in staat dingen onder een andere hoek te zien of in een ander licht. Deze expositie met een veelheid aan beelden roept deze vragen op door middel van schilderijen, tekeningen en illustratiekunst, keramiek, lichtfoto’s, kartonkunst, sieraden en objecten”.

De expositieruimte van Kunstwerk! in de Stellingen is te vinden aan de Hoofdstraat Oost 34a (ingang buurthuis) in Noordwolde en is geopend van 11 augustus t/m 15 oktober. De openingstijden zijn van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij. Op een aantal middagen zijn exposanten aanwezig; houd hiervoor de Facebookpagina in de gaten. Kijk ook op www.kunstwerkindestellingen.nl

Foto: Lenus van der Broek

Dit vind je misschien ook leuk...