Elf sollicitanten voor burgemeesterschapgemeente Heerenveen

De sollicitatieprocedure voor de burgemeesterspost van de gemeente Heerenveen heeft elf sollicitanten opgeleverd. Het gaat om vijf vrouwen en zes mannen. 

Twee gegadigden zijn jonger dan veertig, vier zijn tussen de veertig en vijftig jaar oud en vijf tussen de vijftig en zestig. Drie kandidaten zijn lid van de VVD, drie van D66 en drie kandidaten zijn partijloos. De PvdA en een lokale partij leveren elk één kandidaat. 

De nieuwe Kroonbenoemde burgemeester zal naar verwachting in oktober geïnstalleerd worden. Die maand neemt Tjeerd van der Zwan afscheid. Van der Zwan (PvdA) is sinds juni 2011 burgemeester van de gemeente Heerenveen. 

Commissaris van de Koning drs. A.A.M. Brok heeft met de vertrouwenscommissie de sollicitanten besproken. De vertrouwenscommissie heeft alle brieven gezien. In goed overleg is een gemeenschappelijke selectie gemaakt. De vertrouwenscommissie spreekt met de geselecteerde kandidaten en brengt verslag uit aan de gemeente-raad, voorzien van een conceptaanbeveling. De raad beslist uiteindelijk welke twee kandidaten op de aanbeveling komen te staan en in welke volgorde.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties volgt in haar voordracht aan de Kroon in beginsel de aanbeveling van de raad. De Kroon benoemt vervolgens de nieuwe burgemeester per Koninklijk Besluit.

Dit vind je misschien ook leuk...