Drie koren traden op in Franciscus-kerk in Wolvega

Op vrijdagavond vond er een korenfestival plaats in de H. Franciscuskerk in Wolvega. Onder de titel ‘Samen één concert’ zorgden drie enthousiaste Stellingwerver koren, Tumulte, de Stuyvesant Sailors en Het Koor Van De Hoeve voor een gevarieerd avondvullend programma. Er waren ruim 200 bezoekers.

De avond wordt geopend door Het Koor Van De Hoeve. Dit gemengd koor is ongeveer 27 jaar geleden opgericht. Onder leiding van Angelica Braam uit Steenwijk en met pianist Micha Kaandorp uit Wolvega werden voornamelijk popmuziek en evergreens 4-stemmig ingestudeerd en uitgevoerd op allerlei culturele bijeenkomsten

Daarna trad het koor ‘Tumulte’ op. Dit is een gemengd koor uit Wolvega dat graag 4-stemmig wil zingen en ruim 10 jaar aan de weg timmert. Ze zongen nummers van pop tot klassiek en in verschillende talen. Er wordt veel a capella gezongen, maar ook met pianobegeleiding. Het koor staat onder leiding van Amber Dragtsma en telt 16 leden.

Als Laatste traden de ‘Stuyvesant Sailors’ op. Dit koor is 23 jaar geleden begonnen als Shantykoor, maar het merendeel van de nummers bestaat tegenwoordig uit Engelstalige folksongs en Nederlandse en Friese nummers. De keuze van het repertoire wordt steeds aangepast aan de omgeving waar wordt opgetreden. Vrijwel alle nummers werden vierstemmig gezongen onder leiding van dirigent Amber Dragtsma.

(Foto: Lenus van der Broek)

Dit vind je misschien ook leuk...