Donaties voor Speelland Noordwolde

 Dankzij donaties van Haringparty Weststellingwerf 2023, Vredenburg Installatietechniek en een inzameling tijdens het kerstfeest in de Duker heeft Speelland dit jaar een budget gekregen om een grote investering te doen.

‘Het Speellandterrein is erg groot en ieder jaar zetten wij een geluidssysteem neer om het hele terrein te kunnen voorzien van muziek en de informatie zoals spelwisselingen’ zegt Timo Haakman, voorzitter van Speelland. Timo vervolgt; ‘Dit systeem was ruim 30 jaar oud en nodig toe aan vervanging. Daarom hebben we met de hoofdleiding besloten dat dit een prachtig doel was voor de donatie van bijna €3500.’

Naast het nieuwe geluidssysteem is een deel van het geld besteed aan decorstukken zoals spandoeken en een bedrukte rok voor het podium.

Voor het komende jaar zoekt Speelland nog leiders. Op dit moment hebben 83 vrijwilligers zich aangemeld om te helpen maar dat is nog niet genoeg. Vanaf 15 jaar kun je bij verschillende activiteiten assisteren en vanaf 16 jaar kun je als groepsleider aan de slag. Studenten hebben tevens de mogelijkheid om studiepunten te verdienen door deelname aan de week.

Elk jaar kunnen er tussen de 150 en 200 kinderen meedoen aan de vijfdaagse spelweek. Dit jaar was de opgave binnen 12 minuten gesloten omdat het maximum van 178 kinderen bereikt was. Er staan op dit moment nog 27 kinderen op de wachtlijst.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.speellandnoordwolde.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.