Diverse organisaties presenteerden zich op de Vrijwilligersmarkt

Foto: Lenus van der Broek

Op zaterdagmorgen organiseerde het Vrijwilligerspunt Weststellingwerf samen met het Linde College voor de derde keer een vrijwilligersmarkt in de publiekshal van het gemeentehuis in Wolvega. Inwoners en scholieren konden daarop zoek naar vrijwilligerswerk of een burgerschapsstage. 

Deze markt was een mooie manier voor inwoners en leerlingen om zich te oriënteren op vrijwilligerswerk of een stageplaats. Er waren veel organisaties uit verschillende branches aanwezig, zoals Gered gereedschap, de Kledingbank en RadioCentraal. Daardoor was het aanbod heel divers. Voor organisaties, stichtingen en verenigingen was het een mooie kans om zichzelf te presenteren, vrijwilligers te werven of stageplaatsen aan te bieden. 

Burgerschapsstage

Een burgerschapsstage is een stage die leerlingen doen in opdracht van het LOB-traject: Loopbaan-, Oriëntatie en Begeleiding. Het doel van deze stage is om leerlingen kennis te laten maken met vrijwilligerswerk, zodat ze hier een goed beeld van krijgen. En dat ze de waarde zien van iets doen voor een ander zonder dat daar iets tegenover staat. Vrijwilligers van grote waarde, Mirjam Kooman benadrukt dat vrijwillige inzet van grote waarde is. ‘Dankzij de inzet van vele vrijwilligers is er extra aandacht voor mensen die dat nodig hebben. Het geeft voldoening, maar vrijwilligerswerk is ook gewoon heel leuk. Je leert nieuwe mensen kennen, hebt plezier met elkaar en het kan zelfs een opstap zijn naar een betaalde baan.’

Foto: Lenus van der Broek

Dit vind je misschien ook leuk...