Cor Trompetter wil geen wethouder meer worden. Mogelijk vergroot het besluit kansen op deelname van SDW aan coalitie

Oud-wethouder Cor Trompetter uit Wolvega keert niet terug in het college. Trompetter was de lijsttrekker van de lokale partij Sociaal Duurzaam Weststellingwerf (SDW).

Trompetter zat tot vier jaar geleden twaalf jaar achtereen voor de PvdA in het college. De PvdA ging op in de SDW. Bij de onderhandelingen werd de SDW nipt de grootste fractie. Maar toch werd SDW buiten het college gehouden door VVD, CDA en Weststellingwerfs Belang. Of persoonlijke motieven daarbij een rol speelden? Trompetter werd noodgedwongen raadslid, maar verliet in januari 2019 de raad voor een kortstondig optreden van een jaar als PvdA-wethouder in Smallingerland.

Gezondheid

Nu hij lijsttrekker werd voor de verkiezingen was de verwachting dat hij dus opnieuw een gooi wilde doen naar het college. Maar Trompetter heeft bewust voor de verkiezingsdag niet gemeld dat hij die ambitie niet had, om te voorkomen dat het daar alleen nog over zou gaan. Als argument noemt hij zijn gezondheid. Het zware werk van wethouder, de bijkomende stress en het feit dat hij een pacemaker draagt, hebben hem doen besluiten geen wethouder meer te willen zijn.

Wachtkamer

De vraag is of het SDW stemmen had gekost als kiezers dit wel hadden geweten. Trompetter heeft daar geen idee van. Mogelijk vergroot het besluit van Trompetter de kansen op deelname van SDW, dat slechts drie van de vijf zetels overhield en dus in de wachtkamer zit. Maar hij benadrukt dat dat dus niet het argument is voor zijn besluit.

Fractievoorzitter

Trompetter, iemand die bekend staat om zijn uitgesproken, heldere opvattingen, zal nu als fractievoorzitter weer van zich laten horen. De vraag is nog wel of hij dat dus doet in de rol van opnieuw zeer lastige oppositieleider.

Dit vind je misschien ook leuk...