College B&W verleent vergunning voor appartementengebouw Tijgerblauwtje

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de omgevingsvergunning voor het bouwen van een appartementengebouw aan het Tijgerblauwtje in de Lindewijk in Wolvega te verlenen. Het gaat om 27 appartementen. De bouwlocatie ligt centraal in de Lindewijk. Het appartementengebouw is het laatste grote project in deelgebied 1 van de Lindewijk.

Reacties concept-vergunning

Belanghebbenden konden begin maart de concept-vergunning inzien. Hier zijn 14 reacties op gekomen. Het college heeft deze reacties meegenomen bij het nemen van hun besluit over de omgevingsvergunning. Er zijn een paar kleine aanpassingen gedaan in de rapporten die bij de vergunning horen en in het ontwerp van de buitenruimte.

Dakhoogte

Het appartementengebouw voldoet bijna aan alle regels. Alleen de hoogte van het dak wijkt af van het geldende bestemmingsplan Wolvega Lindewijk deelgebied 1 uit 2011. De hoogte van het gebouw wordt 25,8 meter. In het bestemmingsplan is maximaal 25 meter toegestaan. De afwijking betreft twee puntdaken. De punten van deze twee daken zijn elk 0,8 meter hoger dan de maximaal toegestane dakhoogte. Het college heeft besloten om hiervoor af te wijken van het bestemmingsplan.

Wethouder Hanneke Zonderland: ‘‘In 2005 is er een stedenbouwkundige visie gemaakt. Hierin staat een beeldbepalend gebouw centraal in de Lindewijk. We vinden het belangrijk dat deze visie wordt uitgevoerd. Daarnaast versterkt de gekozen dakconstructie het ontwerp.’’

Verkoop gestart

Ontwikkelaar Paiva is inmiddels gestart met de verkoop van de 27 appartementen. Alle appartementen zijn gasloos en energieneutraal. De appartementen worden verkocht vanaf 385.000 euro vrij op naam. Ze zijn 100 tot 150 vierkante meter. Paiva verwacht begin 2024 te starten met de bouw.

Dit vind je misschien ook leuk...