Bûtenbieners vieren groots feest

Afgelopen weekend barstte in Steggerda het carnaval weer in alle hevigheid los bij carnavalsvereniging de Bûtenbieners. Op zaterdagavond werd er afgetrapt met een carnavalsviering in de kerk onder leiding van pastoor Tjepkema en prins Albertus den eerste met muzikale ondersteuning van de Lendebloazers. Deze viering stond in het teken van verbinding en er werden bekende carnavalsliedjes gezongen met op het eind van de viering een polonaise door de kerk met de aanwezige Bûtenbieners en parochianen.
Hierna werd de feestzaal geopend en kon het carnavalsfeest van start gaan met de Lendebloazers en de band Bad Shoes die al snel de stemming erin hadden. Na de opkomst van de raad van elf kon prins Albertus de elf zotte regels voor lezen oftewel de proclamatie waar de Bûtenbieners zich aan dienen te houden.

Hierna was het tijd voor de prijsuitreiking voor de mooist verkleden met als uitslag: eenling 1e Prijs Koen als duivenmelker: duo ‘s, 1e prijs Marco en Annika als theezakjes: groepen 1e prijs de Blesse vr1 wolf en schapen. De prijzen werden uitgereikt door juryleden Lisanne en Maud.

De zondag stond in het teken van de familiedag en begon rond half drie en kon de prins veel verklede kinderen en ouders, opa ‘s en oma’s verwelkomen en ging het feest vrolijk verder met verschillende spelletjes en muziek en de nodige ranja. De jurering was in handen van de hofdames Froukje Kramer en Manon Smale met als winnaars eenling 1e prijs Emma als flamingo, duo’s Nina en Alessa als vampiers en groepen 1e prijs Sjors, Wessel, Maud, Lieke en Lotte als binnenste buiten.

Na het eind van het middagmatinee was het tijd voor muziek en was er een verrassingsoptreden van Daniel Oostra en ging het feest nog door tot laat in de middag en kon prins Albertus iedereen een wel thuis wensen en op woensdag een haring te gaan happen en daarna 40 dagen te gaan vasten.

Woensdag 14 februari wordt het weekend afgesloten met het traditionele haringhappen en wordt er terug gekeken op het afgelopen weekend en het seizoen onder het genot van een haring en een hapje. Dit vindt plaats in de Landerije, Pepergaweg 43 te Steggerda. Hierbij is iedereen welkom. En je weet het Steggerda is carnaval. Carnaval is Steggerda Alaaf.

Dit vind je misschien ook leuk...