Burgemeester van de Nadort sluit drugspand in Munnekeburen

Op maandag 5 juni heeft de politie een in hennepkwekerij in een woning aan de Grindweg in Munnekeburen ontmanteld. 

Op maandag 5 juni heeft de politie een in werking zijnde hennepkwekerij in een woning aan de Grindweg in Munnekeburen ontmanteld. Er zijn 216 hennepplanten aangetroffen, verdeeld over verschillende ruimten in de woning. Daarnaast zijn vele andere materialen aangetroffen die nodig zijn bij het kweken van hennep, zoals assimilatielampen (51x), koolstoffilters (7x), ventilatoren (17x) en meer. Ook is gebleken dat er sprake was van illegale afname van elektriciteit. De elektriciteitsinstallatie voldeed niet aan de wettelijke normen waardoor er direct gevaar bestond voor elektrocutie, overbelasting en brand.

Bestuursdwang

Burgemeester van de Nadort heeft daarop besloten om de woning voor een periode van 3 maanden te sluiten op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Dit artikel in de wet biedt de burgemeester de mogelijkheid om bestuursdwang toe te passen en woningen of voor het publiek toegankelijke inrichtingen te sluiten als daar meer dan de toegestane hoeveelheid drugs is aangetroffen.

Herhaling van overtreding 

Eerder in 2020 is op hetzelfde adres ook een hennepkwekerij aangetroffen waarbij dezelfde pandeigenaar en dezelfde huurders betrokken waren. Zij hebben toen al een bestuurlijke waarschuwing ontvangen. Na een tweede overtreding van de Opiumwet wordt de woning nu wel gesloten.

Veilige gemeente

Bezit, handel en de productie van drugs gaat regelmatig gepaard met overlast en criminaliteit, dit heeft dan ook veel impact op (het gevoel van) veiligheid in de woon- en leefomgeving. De politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Weststellingwerf werken daarom samen om hier tegen op te treden, zowel via het straf- als via het bestuursrecht.

Weststellingwerf is een veilige gemeente, dat moet het ook blijven. Daarom heeft de gemeente de direct omwonenden eerder al per brief geïnformeerd over de ontmanteling van de hennepkwekerij. In deze brief is ook gewaarschuwd voor de gevaren van de productie, handel en het bezit van drugs en hoe te handelen bij onregelmatigheden in de buurt.

Dit vind je misschien ook leuk...