Beleef de nieuwe wildernis wandelroute

Staatsbosbeheer heeft op 9 april de nieuwe wandelroute Tilgrupvallei feestelijk geopend in het Drents-Friese Wold. De route biedt een avontuurlijke wildernisbeleving langs de Tilgrup en diverse bossen en open terreinen. Met rode pictogrammen vanaf camping Hoeve aan de Weg kunnen wandelaars de route volgen, die onder andere spannende doorkijkjes, plankenpaden over water en overstapjes over omgevallen bomen biedt. De route is uitdagend en geschikt voor kinderen.

Het Drents-Friese Wold werkt aan een rustigere kern door bewegwijzerde routes naar de randen van het gebied te verplaatsen, waardoor de natuur meer ruimte krijgt. De omgeving blijft toegankelijk voor wandelaars, maar zal rustiger worden doordat er geen vaste routes meer lopen. Tijdens de opening van de Tilgrupvallei is een bankje geplaatst waar wandelaars kunnen genieten van een rustmoment en de natuur om zich heen.

Met de opening van de Tilgrupvallei vervallen de Ganzenpoelwandeling en de Hoekenbrinkwandeling. Deze routes waren de laatste te verplaatsen routes binnen het project Stille Kern. Staatsbosbeheer heeft het project in samenwerking met gebiedspartners en omwonenden uitgevoerd. Het nodigt iedereen uit om de nieuwe routes in het gebied te gaan ontdekken en te genieten van de natuur en het prachtige landschap. Het afronden van het wandelnetwerk en de ontwikkeling van ommetjes rond Diever bieden nog meer mogelijkheden om de natuur te beleven.
FOTO: L. van Oossanen

Dit vind je misschien ook leuk...