Arriva rijdt met ‘Thialf Express’ tijdens grote schaatsevenementen Heerenveen

Arriva rijdt met ‘Thialf Express’ tijdens grote schaatsevenementen Heerenveen

 

Tijdens de grootste schaatsevenementen in het schaatsseizoen 2022-2023 rijdt Arriva met de  ‘Thialf Express’ bus rechtstreeks van het busstation Heerenveen naar IJsstadion Thialf. Zo wil Arriva mensen die deze schaatswedstrijden willen bijwonen en de magie van Thialf willen ervaren van dienst zijn.

Nieuwe vormgeving bussen
De bussen die ingezet worden als Thialf Express zijn samen met Regio Heerenveen ’n Gouden Plak, House of Sports, KNSB, UNIS Flyers, Thialf, de Sven Kramer Academy en gemeente Heerenveen vormgegeven. Siepie de Groot, directeur Regio Heerenveen ’N Gouden Plak, zegt daarover: “We zijn blij dat schaatsliefhebbers op deze manier geheel in stijl van en naar Thialf gebracht kunnen worden.”

Tijdens drie schaatsevenementen 
De Thialf Express rijdt dit schaatsseizoen tijdens drie schaatsevenementen. 

  • Daikin NK Allround & Sprint op dinsdag 27 en woensdag 28 december 2022
  • Daikin NK Afstanden op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 februari 2023
  • ISU WK Afstanden op donderdag 2, vrijdag 3 , zaterdag 4 en zondag 5 maart 2023

Dienstregeling: ieder half uur 
De Thialf Express rijdt tijdens de genoemde schaatsevenementen ieder half uur tussen busstation Heerenveen en de reguliere bushalte bij Thialf. De bus begint 1,5 uur voorafgaand aan de eerste wedstrijd te rijden en rijdt tot 1,5 uur na afloop van de laatste wedstrijd. Schaatsliefhebbers kunnen hun reis plannen in www.arriva.nl/reisplanner

Reis betalen  
Reizigers betalen hun rit met de OV-chipkaart of door met de pinpas een kaartje te kopen bij de chauffeur. Rolstoelgebruikers die gebruik willen maken van de Thialf Express wordt verzocht om 24 uur van te voren een plek te reserveren via de klantenservice van Arriva (0800-023 2545).

Dit vind je misschien ook leuk...