Annie Bosma-Wagenvoort is 40 jaar in dienst bij Thuiszorgorganisatie

Op 9 april is het exact 40 jaar geleden dat zij in dienst trad als thuiszorgmedewerker in Wolvega e.o.   Annie verhuisde begin jaren 80 vanuit de Achterhoek voor haar vakantieliefde met Meine Bosma naar Wolvega.

Op 9 april 1984 kreeg ze een baan als invalhulp bij Stichting Gezinszorg Westellingwerf. Deze functie was een experiment in de wijk gericht op de bejaardenzorg. Dit contract is al meerdere malen verlengd wat maakt dat Annie Bosma nu al 40 jaar in dienst is in de thuiszorgorganisatie die nu heet de KwadrantGroep.

In het destijds jonge gezin koos zij ervoor om veelal avonddiensten te draaien zodat ze overdag bij de kinderen kon zijn en dan na het avondeten op pad ging naar de cliënten. Later toen de kinderen groter waren draaide ze meer dagdiensten.
’s Ochtends beginnen met een bak yoghurt en dan gaat ze op pad. Ze geniet van de mooie omgeving als ze naar de cliënten toe rijdt en komt op de meest bijzondere plekken van de Westhoek. Zij blijft leren om BIG geregistreerd te blijven, daarnaast heeft zij nog haar diploma gehaald van verzorgende IG.
De taak van planner voert zij nu ook uit. Dat was wel even wennen zolang achter de computer om telkens maar het rooster passend te maken. Maar ook dit doet ze met veel zorgvuldigheid net als het werken met de cliënten. Met het risico als een dienst niet gevuld wordt om het zelf op te lossen want cliënten gaan voor.
Als de telefoon gaat tijdens de bereikbaarheidsdienst dan is zij er gelijk bij, nog even iemand helpen met de kousen aandoen of medicijnen geven. Annie Bosma staat klaar voor iedereen. Een extra dienst draaien als het nodig is, een kaartje of bosje bloemen naar een zieke collega of het helpen bij de beroepenmarkt, zij is present.
Ze geniet van haar werk en wordt ook vaak verwend door de cliënten met wat lekkers, stuk fruit of een bloemetje. Dit waardeert ze zeer. Ook de cliënten zullen vast en zeker ervaren dat Annie met liefde en passie haar werk doet.
Niet alleen cliënten maar ook collega’s en haar gezin zijn het unaniem met elkaar eens: Annie is zeer gedreven en toegewijd in haar werk. Op de jubileum dag kwamen de collega’s haar thuis feliciteren en boden cadeaus aan.
FOTO’S: Lenus van der Broek

Dit vind je misschien ook leuk...