Aftrap Junior Energiecoach op Dag van de Duurzaamheid Onderwijs

Foto: Lenus van der Broek

15 Schoolklassen zijn op de Dag van de Duurzaamheid Onderwijs gestart met Junior Energiecoach in de gemeente Weststellingwerf. Hét spel waarmee kinderen van 7 t/m 12 jaar ontdekken hoe je energie kunt besparen. Wethouder Heidi den Hartigh was voor de aftrap op bezoek bij OBS De Striepe in Oldeholtpade.

Wethouder Heidi den Hartigh: ‘Energie besparen is nog nooit zo actueel en belangrijk geweest als nu. We zijn daarom blij dat er zoveel scholen en kinderen meedoen. Het is ontzettend leuk en leerzaam om samen op school, maar vooral ook thuis met dit onderwerp aan de slag te gaan. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met energie besparen. En onze gemeente heeft na dit spel 263 junior energiecoaches, hoe mooi is dat!’

Wat is Junior Energiecoach?

De kinderen krijgen een persoonlijk lespakket en uitleg in de klas. Daarna gaan ze thuis samen met hun ouders aan de slag met leuke spellen, challenges en winacties. Iedere week heeft een ander thema. Junior Energiecoach wordt scholen gratis aangeboden door de gemeente en duurt 5 tot 6 weken.

De deelnemende scholen zijn:
OBS De Striepe – Oldeholtpade
OBS De Lamer – Oldelamer
CBS De Adelaar – Wolvega
Dorpsschool Wolvega – Wolvega
Basisschool Matthijsje – Oosterstreek
OBS Lantscheene – Oldetrijne
SBO De Triade – Wolvega
Daltonschool Fredericus – Steggerda
CBS De Wegwijzer – Wolvega

Foto: Lenus van der Broek

Bron: Gemeente Weststellingwerf

Dit vind je misschien ook leuk...