48e Fiets 4-daagse van Wolvega

De 48e Fiets 4-Daagse wordt dit jaar gehouden vanaf dinsdag 2 juli 2024 tot en met vrijdag 5 juli 2024. De start is iedere dag van 9.00 tot 12.00 uur vanuit sporthal “De Steense” Deken Vaasstraat en wordt u iedere morgen met muziekklanken uitgeleide gedaan door het draaiorgel “Grote Dorus”.

Vorig jaar is de route langs het (vernieuwde) Lindepad niet doorgegaan. Storm Polly gooide roet in het eten. Daarom dit jaar een herkansing.

Lindepad route Woensdag  3  juli 2024:
De werkzaamheden aan het fietspad en de beek zijn onderdeel van gebiedsontwikkeling Beekdal Linde. In dit project staat het werken aan doelen voor water, landbouw, landschap, recreatie en natuur in het beekdal van De Lende centraal. Hoofdopgave is de inrichting van het Natuurnetwerk Nederland. Het fietspad volgt de beek De Lende en loopt door natuurgebied Lendevallei van It Fryske Gea. De Lende liep voorheen recht door het landschap, maar door het uitgraven van een aantal beeklussen kronkelen de beek en het fietspad nu door het beekdal. Het fietspad is nu twee meter breed en gemaakt van beton. Op 30 september 2022 is door wethouder Hoen het pad geopend.

Ook dit jaar hebben we weer een stempelpost bij een boerderij. Het betreft de schapenhouderij van de familie Hensbergen. Dit doet Jan Hensbergen samen met zijn vrouw en 2 zonen. Het bedrijf bestaat uit 1800 ooien. De ooien lammeren ongeveer 1,5 keer per jaar af. Dit houdt in dat er ongeveer 50 tot 60 ooien per week aflammeren. De geboren lammeren blijven 14 tot 15 weken op het bedrijf, waarna ze worden verkocht.

Hierna gaan we naar het Koepelbos bij Oldeberkoop. Hier is ook een hertenkamp. Dit is in 1825 aangelegd door Grietman J.H. Willinge en later overgenomen  door S.B. Sinds kort is het helemaal weer opgeknapt door vrijwilligers i.s.m. StaatsBosbeheer.
Verder komen we nog langs de Tjonger en steken deze over via een authentiek sluisje.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.